Obaly na jedlo pre váš catering? Toto musia spĺňať

Obaly na jedlo pre váš catering? Toto musia spĺňať

Podnikanie v cateringu je náročné, pokiaľ ide o udržanie spokojnosti zákazníkov. Spôsob dodávky potravín, balenie a zákaznícky servis to ešte viac sťažuje. Vedeli ste však, že obaly na jedlo zohrávajú v gastronomickom priemysle zásadnú úlohu pri zvyšovaní pozitívnej skúsenosti zákazníkov? V tomto článku vám prezradíme skvelé tipy na obalové materiály, ktoré vám pomôžu vyniknúť vo vašom podnikaní v oblasti stravovania.

Minimalizmus

S minimalizmom môžete dosiahnuť veľa, ak ho použijete premyslene. Jedným z vynikajúcich tipov pri balení potravín, ktorý vám pomôže vyniknúť vo vašom podnikaní, je napríklad použiť vlastnú lepiacu pásku s vaším logom. Je to minimálna investícia, ale urobí zázraky v mysliach zákazníkov. Pravidlo znie: Nech sú vaše obaly čo možno najjednoduchšie. Vaši klienti nemusia byť zaplavení príliš veľkým množstvom informácií o vašej firme. Niekoľko jednoduchých reklamných správ ich dokáže zaujať aj na dlhú dobu.

Minimalizácia balenia

Okrem toho, že budete predávať jedlo, musíte zvážiť, či je váš podnik v oblasti stravovania priateľský k životnému prostrediu. Keď už zabezpečujete catering do hotelov, reštaurácií, na podujatia a podobne, myslite na to, ako môžu zákazníci s obalmi naložiť po skonzumovaní pokrmu. Pokúste sa prispôsobiť váš obal veľkosti, hmotnosti a manipulačným vlastnostiam jedla. Ak napríklad predávate malé čokoládové košíčky, vyberte si vhodné krabice na zákusky s držiakmi, aby ste zaistili, že budú vašim spotrebiteľom sedieť presne do ruky.

Ekologické obaly

Ak dokážete vymyslieť niečo kreatívne na prestieranie na stôl, dokážete to aj pri balení potravín, a tým sa odlíšite od konkurencie. Predstavte si, že by vaši zákazníci dostali svoje občerstvenie v obaloch, ktoré nakoniec môžu zjesť! Kraftové misky na polievku sú tiež veľmi ekologické a inteligentné riešenie pre vaše podnikanie. Okrem toho môžete na tieto papierové obaly aplikovať kreatívne návrhy, vrátane log, textov, obrázkov atď., aby sa z nich stala zaujímavá súčasť vášho cateringového podnikania.

Správne balenie do každého počasia

Bez ohľadu na to, na ktorom mieste začnete podnikať v oblasti stravovania, musíte byť pripravení na každé počasie. Pomôcť vám môže aj vhodné usporiadanie, ktoré udrží pokrmy teplé a v bezpečí. V lete sa pripravte na chladenie, aby sa vaše jedlo nepokazilo. Hodiť sa vám budú praktické termotašky a termoboxy. Tiež sa uistite, že dodávate tekutiny a nápoje v priľnavých pohároch, aby nevytiekli z nádoby alebo sa pri pohybe nerozliali.

Podpora značky prostredníctvom balenia

Balenie potravín už dávno nie je len o balení a predaji zákazníkom. Dnes môžete vytvoriť a propagovať imidž svojej značky aj prostredníctvom obalov. Závisí to od toho, koľko investujete do obalových materiálov a ich dizajnu. Ak hľadáte ekologické materiály, kompostovateľné a recyklovateľné, propagujete posolstvo sociálnej zodpovednosti. Okrem toho môžete svoje obaly na cateringové služby navrhnúť tak, aby rozprávali príbeh o vašich kulinárskych zručnostiach, integrite, službách orientovaných na zákazníka a podobne. Jednoduché, ale zmysluplné logá, obrázky, farebné schémy nikoho neurazia a môžu zohrávať významnú rolu  pri budovaní vášho úspechu.

Funkčnosť obalov

Keďže je to koniec koncov všetko o donáške alebo predaji jedla, pred samotným balením musíte zvážiť typy potravín, ktoré budete predávať. Predstavte si, že zákazník dostane vajcia v plastovej nádobe, ktorá ich nakoniec počas prepravy zničí a zostanú mu len škrupiny. Takéto nehody pri balení spôsobia, že sa vám do budúcna spotrebitelia oblúkom vyhnú. Uistite sa preto, že sa zameriate na typ potravín, ktoré viete zabaliť a doručiť bezpečne.

Transparentné balenie

Zistilo sa, že ľudia radi dostávajú potraviny v priehľadných alebo čiastočne priehľadných obaloch. To v nich nielen vzbudí dôveru, ale ešte viac podnieti ich chuť do jedla. Potraviny, ako je ovocie, zelenina, suché jedlá, koreniny atď., môžu byť dodávané v priehľadných plastových vreckách pre vizuálne potešenie zákazníkov. Rôzne koláče, zákusky, cukrovinky torty, chlebíčky, jednohubky alebo slané pečivo môžete napríklad zabaliť do elegantných krabíc s priehľadným okienkom.

Vyhnite sa škodlivým materiálom

Karcinogény a hormonálne látky môžu byť toxické pre potraviny, ak prejdú cez obalové materiály. Takýto prenos môže mať nepriaznivé účinky na zdravie vašich zákazníkov. Preto sa informujte aké sú požiadavky na zdravé balenie potravín. Pomôže vám to vyvarovať sa právnym problémom, zlej publicite a stiahnutiu produktov. Vyhnite sa aj plastovým obalom a nekvalitným materiálom, ktoré sa rozpadnú ešte skôr, ako dorazia k dverám zákazníka.